Home

Cara Membuat Aiskrim Malaysia (teh o dan teh susu) Enak 3 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Aiskrim Malaysia (teh o dan teh susu) di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Aiskrim Malaysia (teh o dan teh susu) yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Aiskrim Malaysia (teh o dan teh susu) - resepipouler.com

5 Ingredients of Resepi Aiskrim Malaysia (teh o dan teh susu)

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Aiskrim Malaysia (teh o dan teh susu) ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 2 - uncang teh (terpulang brand apa yang anda suka).
  2. Sedia 2 - sudu serbuk teh hijau.
  3. Sedia 5 - sudu gula.
  4. Sedia 7 - sudu susu pekat manis.
  5. Sedia 2 - jug/teko air panas.

3 Step by Step Aiskrim Malaysia (teh o dan teh susu)

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Aiskrim Malaysia (teh o dan teh susu) pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Untuk teh o, masukkan teh uncang ke dalam teko/jug yang berisi air panas. Masukkan gula dan kacau. Hidang untuk minum petang dan selebihnya simpan untuk buat aiskrim.
  2. Untuk bancuhan teh susu, masukkan serbuk teh hijau dan susu pekat manis ke dalam teko atau jug. Tapis dan hidang..
  3. Selebihnya, air teh o dan teh susu tadi masukkan ke dalam plastik aiskrim, simpul kemas dan masukkan ke dalam peti sejuk. Bekukan. Selamat mencuba.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Aiskrim Malaysia (teh o dan teh susu) ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!