Home

Resepi Tea ais limau Mudah 3 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Tea ais limau di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Tea ais limau yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Simple tutorial on how to make a famous Malaysian favorite, Teh O'Ais Limau. Ingredients: Sugar Black Tea Calamansi lime Like more videos? Emak: "Awak akan buat tak macam apa yang abah buat untuk awak sekarang?

Tea ais limau - resepipouler.com Maggie double is nice, they followed my note ,gave me limau ,more yummy Naan abit hard to chew, overall is good. Teh O Ais Limau or english means Iced Lime tea is a popular beverage mostly available in Malaysia. Teh O ais Limau is made of black tea, a squeeze lime and a sugar syrup.

6 Ingredients of Resepi Tea ais limau

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Tea ais limau ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 6 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 - uncang teh boh (sebarang perisa).
  2. Sedia 1 - cwn air panas.
  3. Sedia 2 - cwn ais kiub.
  4. Sedia 4 - sdb gula.
  5. Sedia 2 - biji limau kasturi (belah dua).
  6. Sedia - Jug air.

Teh ais adalah satu bentuk teh sejuk, sering disajikan dalam gelas dengan ais. Ia mungkin atau mungkin tidak manis. Teh ais adalah juga satu minuman bungkus yang popular. Ia boleh dicampurkan dengan berperisa sirap, dengan perisa biasa termasuk lemon, pic, raspberi, limau, dan ceri.

3 Step by Step Tea ais limau

Dah ada 6 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Tea ais limau pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Larutkan gula dgn air panas dlm jug. Letak 1 uncang teh boh..
  2. Tunggu teh kembang, baru tambah air kosong dari peti ais dan ais kiub..
  3. Perah limau.. Siappp untuk diminum. 😘.

Dapatkan berita terkini mengenai teh-o-ais-limau dan cari tajuk utama berita terkini mengenai teh-o-ais-limau dari Astro Awani. Teh O Limau (Tea + Sugar + Limau). Teh O Ais (Tea + Sugar + Ice). Pasti ramai yang suka minum air limau kasturi atau limau nipis ais yang rasanya masam manis bila ditelan masuk ke tekak dan lebih sedap lagi jika dicampurkan dengan asam boi terasa kenikmatannya.. Kucing Air Sirap Bandung Ais Tea O Ais Limau Tea Tarik Kopi O Kampung.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Tea ais limau ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!