Home

Resepi Puding mangga harum manis Sedap 1 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Puding mangga harum manis di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Puding mangga harum manis yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Jom kita masak puding mangga senang jer, semudah ABC dadiih agar agar susu cair gula pasir itu jer bahan bahan. Resep Puding Mangga Fla Susu - @ismafirliani. Namun membuat Resep Puding Mangga dengan jenis mangga harum manis bukan perbuatan dosa.

Puding mangga harum manis - resepipouler.com Daging buah durian meskipun harum dan manis ternyata masih saja ada yang tidak begitu menyukainya. Buah durian selain dimakan langsung juga tak jarang diolah menjadi aneka makanan enak seperti salah satunya puding buah durian. Buah mangga memiliki banyak jenisnya salah satu ialah jenis mangga harum manis.

5 Ingredients of Resepi Puding mangga harum manis

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Puding mangga harum manis ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 10 g - agarĀ² tali.
  2. Sedia - Sebiji mangga harum manis.
  3. Sedia - Secawan gula ikut kemanisan sendiri.
  4. Sedia 1 tin - susu cair.
  5. Sedia 2 - sudu Marjerin.

Buahnya yang manis dan dagingnya yang enak, menjadikan buah ini kegemaran banyak masyarakat. Tidak jarang juga buah mangga dijadikan sebagai salad atau campuran dalam membuat kue dan puding. Dari berbagai jenis mangga terdapat jenis mangga Harum manis yang merupakan primadona dikalangan jenisnya. Tanaman mangga harum manis sendiri dapat diperbanyak secara generatif ataupun vegetatif.

1 Cara Membuat Puding mangga harum manis

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Puding mangga harum manis pula. Simple saja cuma 1 langkah.

  1. Lapisan atas 1)Masak agar2 2)Mskkan secawan gula 3)Mskkan buah mangga yg di potong dadu dlm acuan 4)Bila agar masak tuang agar2 yg lapisan xda kaler atas buat td.. Biar keras nk bg cepat boh dlm peti ais Lapisan tengah 1)Agar2 2) sudu mentega 3)Susu cair suku suku tin 4)Bila agar2 lapisan pertama dh beku mskkkan lapisan tengah Lapisan ke tiga 1)Agar2 2)susu cair 3)gula separuh cawan 4)mangga yg dh diblander td Lapisan kedua beku mskkan lapisan ke 3.

Namun, perbanyakan vegetatif lebih menjanjikan ketimbang perbanyakan melalui biji. Buah Mangga Harum Manis Dan Cara Budidayanya. Daging buah juga banyak diolah ke dalam berbagai makanan. Sebut saja es buah, jelly, puding, dan. Menu puding sudah terkenal sebagai makanan yang selain kayak akan kandungan serat, juga sehat akan kesehatan.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Puding mangga harum manis ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!