Home

Cara Memasak Popia Cheese Rangup Cepat 3 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Popia Cheese Rangup di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Popia Cheese Rangup yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Popia Cheese Rangup - resepipouler.com

3 Ingredients of Resepi Popia Cheese Rangup

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Popia Cheese Rangup ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 3 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 5 keping - popia.
  2. Sedia 1 - senduk serbuk cheese.
  3. Sedia 1 - sudu kecil minyak jagung.

4 Step by Step Popia Cheese Rangup

Dah ada 3 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Popia Cheese Rangup pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. 1. Asingkan kepingan popia lalu digunting kecil..
  2. 2. Masukkan popia ke dalam Air fryer lalu percikkan dengan sedikit minyak jagung. Guna suhu 200 darjah celcuis selama 5 minit atau hingga masak keemasan..
  3. 3. Masukkan popia dan serbuk cheese ke dalam balang lalu gocangkan agar serbuk cheese sebati bersama popia..
  4. 4. Popia cheese ranggup siap untuk dihidangkan. Selamat mencuba..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Popia Cheese Rangup ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!