Home

Resepi Ais Krim Malaysia Keju Mudah 8 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Ais Krim Malaysia Keju di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Ais Krim Malaysia Keju yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Menerima tempahan Aiskrim Malaysia by Nurr Kasih. Aiskrim Malaysia, Sebut sahaja aiskrim pasti ramai terbayang kesedapannya, manis lemak berkrim disukai ramai. Mana tak nya dengan pelbagai pilihan rasa pasti memenuhi selera ramai.

Ais Krim Malaysia Keju - resepipouler.com Tutorial buat aiskrim asam ko (aiskrim asam masin) yang mudah, gebu dan sedap. Maklumat lengkap ebook Aiskrim Cup Tanpa Mesin, anda boleh tgk di sini: https. Kalau makan sambal banyak sangat boleh terberak, kalau makan ice cream banyak sangat jadi apa? hahaha.

8 Ingredients of Resepi Ais Krim Malaysia Keju

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Ais Krim Malaysia Keju ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 8 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 2-3 - sb krim keju Tatura (jenama lain pun boleh).
  2. Sedia 3 cawan - Susu full cream.
  3. Sedia 5-7 - sb susu pekat (ikut manis yang dimahu).
  4. Sedia - Secubit garam.
  5. Sedia Sedikit - air.
  6. Sedia - Bahan Tambahan.
  7. Sedia Sedikit - choc chip.
  8. Sedia 3 - sb sirap merah.

Jangan lupa LIKE kalau korang suka video macam ni dan. Ayuh rasai keunikan ais krim, sorbet yang sungguh enak. Makanan kegemaran ramai ini dengan rasa yang digemari sesuai dengan selera tempatan. Malah, anak anda pasti akan suka!

8 Cara Penyediaan Ais Krim Malaysia Keju

Dah ada 8 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Ais Krim Malaysia Keju pula. Simple saja cuma 8 langkah.

  1. Bermula dengan basmallah dan sediakan plastik ais krim 😘..
  2. Masukkan choc chip ke dalam setiap plastik ais krim yang disediakan. Ikut banyak mana nak 😮..
  3. Selepas itu, satukan susu full cream dan susu pekat ke dalam kole dan sebatikan. Tambahkan air kalau terlalu manis dan sedikit garam 🥛🧂..
  4. Panaskan adunan susu tadi dengan api sederhana dan masukkan krim keju. Pastikan krim keju pada suhu bilik. Gaul-gaul mesra sehingga keju tidak berketul..
  5. Setelah adunan mendidih, biarkan sehingga sejuk terlebih dahulu sebelum dimasukkan ke dalam plastik ais krim tadi..
  6. Manakala ais krim bandung keju pula, masukkan sirap ke dalam ais krim plastik dahulu sebelum adunan susu dituang ke dalamnya..
  7. Ikat kemas dan simpan di dalam bahagian sejuk beku..
  8. ⚠️ Perhatian: Bukan makanan kanak-kanak 2 tahun ke bawah kerana mengandungi gula dan garam. Bagi kanak-kanak 2 tahun ke atas, pastikan tiada alahan dengan bahan tenusu..

Aiskrim Viral Mummy Aiskrim Malaysia Food Beverage. Download Cepat Lukisan Mewarna Yang Power Dan Boleh Di. Rasai kenikmatan ais krim satu malaysia.mura. Hadji Ice Cream sebuah syarikat tempatan di Malaysia kini sedang membuka peluang keemasan buat peniaga dan penjual yang berminat untuk memulakan bisnes aiskrim halal di Malaysia dengan bekalan ais krim perisa tempatan buatan sendiri yang pastinya enak dan punyai rasa istimewa tersendiri. Ais krim mainan Malaysia price, harga; Price list of Malaysia Ais krim mainan products from sellers on Lelong.my.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Ais Krim Malaysia Keju ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!