Home

Cara Memasak Oren Sunquick Susu (Maraton Raya - #Minuman) Enak 1 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Oren Sunquick Susu (Maraton Raya - #Minuman) di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Oren Sunquick Susu (Maraton Raya - #Minuman) yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Oren Sunquick Susu (Maraton Raya - #Minuman) - resepipouler.com

6 Ingredients of Resepi Oren Sunquick Susu (Maraton Raya - #Minuman)

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Oren Sunquick Susu (Maraton Raya - #Minuman) ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 6 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 2 - sudu besar pati oren sunquick.
  2. Sedia 2 - sudu besar susu pekat.
  3. Sedia - Hirisan lemon.
  4. Sedia Daun - pudina.
  5. Sedia - Air secukupnya.
  6. Sedia - Ketulan ais.

1 Cara - Cara Oren Sunquick Susu (Maraton Raya - #Minuman)

Dah ada 6 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Oren Sunquick Susu (Maraton Raya - #Minuman) pula. Simple saja cuma 1 langkah.

  1. Mula-mula, campurkan susu pekat dan pati oren sunquick. Tambah air, hirisan lemon dan ais. Hias dengan daun pudina. Siap..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Oren Sunquick Susu (Maraton Raya - #Minuman) ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!