Home

Cara Membuat Teh 'O' Ais Lemon Mudah 4 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Teh 'O' Ais Lemon di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Teh 'O' Ais Lemon yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Simple tutorial on how to make a famous Malaysian favorite, Teh O'Ais Limau. Ingredients: Sugar Black Tea Calamansi lime Like more videos? Teh Ais - Ice Tea with condensed milk Teh O Ais - Ice Tea Teh O Ais Limau - Lemon Ice Tea.

Teh 'O' Ais Lemon - resepipouler.com Tutup. >> BERITA > Viral > Sarung tangan plastik dalam teh lemon ais. "Beli set makanan, dalam iced lemon tea ada 'glove' plastik sebab beli pandu laju. Now practise ordering the following drinks and note the phrase in Malay. Teh O Ais is on Mixcloud.

5 Bahan - Bahan Resepi Teh 'O' Ais Lemon

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Teh 'O' Ais Lemon ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 - uncang teh.
  2. Sedia 1 - biji lemon.
  3. Sedia 2 - sudu besar gula.
  4. Sedia - Air panas secukupnya.
  5. Sedia - Beberapa ketul ais.

Join to listen to great radio shows, DJ mix sets and Podcasts. Never miss another show from Teh O Ais. Teh Lemon Ais. Самые новые твиты от teh o ais (@pajalil): "Hahaha cb fakh. Thailand Teh Ais (Thai Ice Tea).

4 Cara Penyediaan Teh 'O' Ais Lemon

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Teh 'O' Ais Lemon pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Sediakan bahan yang diperlukan..
  2. Rendamkan uncang teh dalam air panas hingga kembang. Tambahkan gula sekali di dalam bancuhan dan gaul supaya gula larut..
  3. Sebiji lemon dibelah dan diperah jus nya dengan penapis supaya biji lemon tidak masuk dalam air..
  4. Masukkan ais ke dalam gelas. Tuangkan teh o lemon yang telah dibancuh tadi. Sedia untuk dinikmati 😍.

Teh O Ais (M'sian Ice Lemon Tea). Teh ais adalah satu bentuk teh sejuk, sering disajikan dalam gelas dengan ais. Ia mungkin atau mungkin tidak manis. Teh ais adalah juga satu minuman bungkus yang popular. Ia boleh dicampurkan dengan berperisa sirap, dengan perisa biasa termasuk lemon, pic, raspberi, limau, dan ceri.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Teh 'O' Ais Lemon ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!