Home

Resepi Roti Karipap Ais Krim Goreng #phopbylinimohd #task4 Enak 4 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Roti Karipap Ais Krim Goreng #phopbylinimohd #task4 di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Roti Karipap Ais Krim Goreng #phopbylinimohd #task4 yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Roti Karipap Ais Krim Goreng #phopbylinimohd #task4 - resepipouler.com

5 Bahan - Bahan Resepi Roti Karipap Ais Krim Goreng #phopbylinimohd #task4

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Roti Karipap Ais Krim Goreng #phopbylinimohd #task4 ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 8 keping - roti.
  2. Sedia 8 - sudu aiskrim.
  3. Sedia - Acu karipap.
  4. Sedia - Pengolek roti.
  5. Sedia - Minyak untuk mengoreng.

4 Cara Membuat Roti Karipap Ais Krim Goreng #phopbylinimohd #task4

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Roti Karipap Ais Krim Goreng #phopbylinimohd #task4 pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Golekkan roti sedikit nipis. Masukkan roti dalam acuan karipap. Lalu masukkan ais krim di tengah roti. Kapitkan acuan karipap..
  2. Susun karipap dalam loyang lalu bekukan dalam tempat beku selama 1 jam @ semalaman..
  3. Panaskan minyak. Biar betul-betul panas baru masukkan roti karipap ais krim. Balik-balikkan perlahan. Goreng sekejap je. Dah nampak kedua-dua belah warna keemasan lalu angkat dan toskan minyak atas tisu..
  4. Roti karipap ais krim siap untuk dimakan. Selamat mencuba 😊👍.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Roti Karipap Ais Krim Goreng #phopbylinimohd #task4 ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!