Home

Resepi Teh Susu Boba Enak 6 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Teh Susu Boba di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Teh Susu Boba yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Resep dengan petunjuk resipi: Bosan dengan teh yang gitu-gitu aja? Padukan dengan susu, madu, dan tambahan boba yang kenyal nan nikmat! Teh susu mengombinasikan rasa pahit teh yang kuat dengan rasa krim yang berlemak dari susu.

Teh Susu Boba - resepipouler.com Taian Organik Gelembung Susu Teh Boba. Ngentot cewek toket gede bulat cantik lagi,Bokep Tante Semok Mulus Toket Gede masakan tante girang,Remas Susu Bisyar Toket Gede. Bubble tea atau boba milk atau teh susu mutiara adalah minuman dengan bahan dasar teh, susu Bubble tea yang klasik biasanya menggunakan teh hitam.

6 Bahan - Bahan Resepi Teh Susu Boba

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Teh Susu Boba ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 6 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 300 ml - air panas.
  2. Sedia 5 - uncang teh Boh atau jenama lain.
  3. Sedia 100 ml - susu segar sejuk.
  4. Sedia 100 ml - susu cair.
  5. Sedia 4 sudu makan - Pearl Boba - boleh dibeli di Shopee.
  6. Sedia 3 sudu makan - Sirap Gula Melaka atau lebih ikut citarasa.

Dipadukan bersama teh dan susu, terciptalah menu bernama boba milk tea yang digandrungi Berikut ini beberapa kemasan minuman boba yang benar-benar out of the box. Minuman teh susu mulai banyak bermunculan di Indonesia. Sajian teh dengan susu sekarang ini menjadi sebuah tren yang banyak digandrungi terutama dikalangan anak muda. Kemudian teh disiram dengan susu kedelai hangat.

7 Cara Memasak Teh Susu Boba

Dah ada 6 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Teh Susu Boba pula. Simple saja cuma 7 langkah.

  1. Sediakan bahan-bahan seperti berikut..
  2. Panaskan air dan masukkan Pearl Boba. Tutup periuk dan biarkan Boba masak sehingga kembang..
  3. Apabila mendidih, kacau Boba supaya tidak melekat..
  4. Tapis Boba dan basuh dengan air mengalir untuk membuang kanjinya. Toskan..
  5. Masukkan boba secukupnya ke dalam bekas minuman. Kemudian masukkan kiub ais sehingga memenuhi bekas minuman itu. Seterusnya masukkan susu segar dan susu cair..
  6. Masukkan pula air teh O yang telah direndam lama tadi. Pastikan air teh O cukup pekat ya..
  7. Akhir sekali, masukkan sirap gula Melaka mengikut citarasa anda. Sedia untuk diminum..

Jika biasanya teh memberikan efek tenang, maka teh yang satu ini bisa diandalkan untuk mengembalikan stamina. Teh susu dan coklat yang legit dipadukan dengan kenyalnya boba, bakal bikin nagih. Gyuunyuu adalah premium Japanese Drink yang berbahan dasar susu dengan varian rasa seperti Houjicha. Jangan cuma senang minum Boba aja. What does teh susu mean in Malay?

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Teh Susu Boba ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!