Home

Cara Membuat Jus Tembikai Kiub Bandung  #Minuman #MaratonRaya #Mingggu2 Cepat 5 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Jus Tembikai Kiub Bandung  #Minuman #MaratonRaya #Mingggu2 di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Jus Tembikai Kiub Bandung  #Minuman #MaratonRaya #Mingggu2 yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Jus Tembikai Kiub Bandung  #Minuman #MaratonRaya #Mingggu2 - resepipouler.com

5 Bahan - Bahan Resepi Jus Tembikai Kiub Bandung  #Minuman #MaratonRaya #Mingggu2

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Jus Tembikai Kiub Bandung  #Minuman #MaratonRaya #Mingggu2 ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1/2 - biji tembikai - dipotong kiub kecil.
  2. Sedia 1 tin - susu cair.
  3. Sedia 1 tin - susu pekat manis.
  4. Sedia 2 - sudu kecil sirap ros - warna bandung bergantung semasa bancuh nanti.
  5. Sedia - kiub ais.

4 Cara Memasak Jus Tembikai Kiub Bandung  #Minuman #MaratonRaya #Mingggu2

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Jus Tembikai Kiub Bandung  #Minuman #MaratonRaya #Mingggu2 pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Dalam jug atau bekas yang sesuai, masukkan sirap ros, setengah tin susu cair & sedikit susu pekat manis. Kacau sebati, masukkan semangkuk kecil tembikai yang telah dipotong kiub tadi..
  2. Kisar halus. Tak perlu tambah air, sebab tembikai mengandungi banyak air..
  3. Tuang ke dalam bekas, tambah lagi susu pekat manis untuk sesuaikan rasa manisnya..
  4. Tuang pula ke dalam gelas, masukkan lebihan tembikai yang dipotong kiub ke dalam gelas yang sama, masukkan juga kiub ais untuk minum sejuk dan segar. Selamat mencuba..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Jus Tembikai Kiub Bandung  #Minuman #MaratonRaya #Mingggu2 ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!