Home

Cara Membuat Air Katira Johor Enak 4 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Air Katira Johor di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Air Katira Johor yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Air Katira Tok Ayah, Pontian, Johor, Malaysia. Air Katira Tok Ayah "Semanis Senyumanmu" Untuk tempahan boleh whatsapp. Nak Belajar cara buat Air Katira Premium Johor?

Air Katira Johor - resepipouler.com Air katira Johor berwarna hijau lembut. Tiada pewarna tambahan atau esen pisang diperlukan. OK kita close up sikit Air Katira Johor kita.

7 Ingredients of Resepi Air Katira Johor

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Air Katira Johor ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 7 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 4 - biji buah kembang semangkuk.
  2. Sedia 4 - biji badam.
  3. Sedia 2 - sudu biji selasih.
  4. Sedia 3 - sudu barli.
  5. Sedia 1/2 tin - susu cair.
  6. Sedia 1 sudu teh - esen pisang.
  7. Sedia 5 - sudu gula.

Hijau lembut sahaja, kan? Популярные авиакомпании. Air yang terkenal di Johor & Singapura. Air Kathira/Katira memang popular sangat di Johor. Air Kathira ni ada 'isi-isi'nya seperti biji selasih, katira, kembang semangkuk dan sebagainya.

4 Cara Memasak Air Katira Johor

Dah ada 7 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Air Katira Johor pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Rendam kan kembang semangkuk dan biji selasih sehingga kembang..
  2. Rebus barli. Airnya jang dibuang. Badam di sangai tanpa minyak. Satukan semua bahan masukkan kedalam mangkuk gaul kan..
  3. Masukkan susu cair dan air secukupnya..
  4. Dan akhir sekali masukkan esen pisang. Sejukkan. Minum masa sejuk. Dah siap. Boleh dihidang dan minum.

See the AJX cleats made for The Brooklyn-based entrepreneur & organizer talks about feeding NYC and the WMNS Air Jordan III. Untuk menambahkan hasil Negeri Johor melalui pelesenan air mentah dan pengurusan sumber air yang berkesan. Mewujudkan kesedaran yang tinggi di kalangan seluruh masyarakat keseluruhan. Gondh Katira serves for several health benefits, such as; prevent heart strokes, Good for pregnant Gond Katira (Tragacanth Gum) Nutritional Value Health Benefits Uses Side-Effects Cultivation. Air katira ni cukup popular di Johor dan kebiasannya bila bulan Ramadhan maka ramailah yang menyediakan atau pun menjual air katira di bazar Ramadhan.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Air Katira Johor ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!