Home

Resepi Air soda bandung cincau Enak 4 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Air soda bandung cincau di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Air soda bandung cincau yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Hari ni Kak Long share air viral ni. Buat air ape tu hari ni? Menyegarkan tekak uollls time berbuka.☺️ Caranya pun sangat simple.

Air soda bandung cincau - resepipouler.com Resipi Air Bandung Laici Cincau yang sangat mudah, sedap dan menyegarkan yang boleh dibuat sebagai minuman penghilang dahaga di waktu berbuka. Win As A Mujahidah, Die As A Syahidah. Malay Heritage Cooking With Rita Zahara.

5 Ingredients of Resepi Air soda bandung cincau

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Air soda bandung cincau ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Air soda.
  2. Sedia - Susu cair.
  3. Sedia - Cincau.
  4. Sedia - Ais.
  5. Sedia - Sirap ros.

Fizzy Rose Syrup Soda: Air Bandung Soda. This is no ordinary bandung soda recipe because Rita Zahara lets us in on her mother's secret! Hiris nipis atau potong cincau dengan potongan dadu kecil. Dalam jag besar, gabungkan sirap dan air dan kacau hingga sebati.

4 Cara - Cara Air soda bandung cincau

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Air soda bandung cincau pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Sediakan bahan.
  2. Potong dadu cincau.. Sediakan bekas letak ais.
  3. Kemudian masukkan air soda, susu cair, dan sirap ros.
  4. Akhir sekali masukkan cincau.. Kacau sebatj dan sedia untuk di nikmati.

Tetapi resepi ini menaikkan taraf sirap bandung biasa dengan kegunaan ais krim soda. Ia memberi kesegaraan unik pada minuman ini yang mengimbangkan kemanisan. Air soda atau air berkarbonasi (Inggris: carbonated water, club soda, soda water, atau sparkling water) adalah air yang dikarbonasikan dan dibuat bersifat efervesen dengan penambahan gas karbon dioksida di bawah tekanan. Biasanya pemandian air soda ini akan dipenuhi pengunjung pada saat hari libur. Air dari pemandian ini mengeluarkan gelembung-gelembung kecil seperti soda.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Air soda bandung cincau ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!