Home

Resepi Air Sirap Bandung Markisa Enak 2 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Air Sirap Bandung Markisa di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Air Sirap Bandung Markisa yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Air Sirap Bandung Markisa - resepipouler.com

4 Ingredients of Resepi Air Sirap Bandung Markisa

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Air Sirap Bandung Markisa ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 - sudu Sirap ros.
  2. Sedia 1 - biji markisa.
  3. Sedia 1-2 - sudu susu pekat.
  4. Sedia - Ais ketul.

2 Cara Penyediaan Air Sirap Bandung Markisa

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Air Sirap Bandung Markisa pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Bancuhkan air sirap didalam gelas, kemudian masukkan 1-2 sudu susu pekat mengikut citarasa kemanisan. Belah buah markisa dan keluarkan biji yang di dalam buah tersebut.
  2. Masukkan air sirap bandung ke dalam gelas, masukkan buah markisa dan ais ketul. Sedia untuk diminum..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Air Sirap Bandung Markisa ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!