Home

Resepi Cha bang ang special Cepat 5 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Cha bang ang special di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Cha bang ang special yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Cha Bang Ang resepi Support tau video ni. This my first video in youtube. Sungguh enak cha bang-ang ini di makan bersama keluarga di musim PKP.

Cha bang ang special - resepipouler.com Aroikah Thailand (Thai Grassjelly Caramel Milk Dessert). Cara minum yang betul, selama ni korang minum salah. Nampak sedap Cha Bang Ang ni.

5 Ingredients of Resepi Cha bang ang special

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Cha bang ang special ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 tin - susu cair.
  2. Sedia - Biji selasih.
  3. Sedia - Cincau.
  4. Sedia 5 - sudu gula perang.
  5. Sedia - Ais ketul.

Ia adalah antara manisan Thailand yang sedang viral. Bagi yang nak cuba, resipi perkongsian saudari Acik Siti ni antara yang mudah. Cha bang ang merupakan sebuah pencuci mulut yang menggunakan bahan yang mudah. Untuk cincau, gunakan jenis yang manis biasa sahaja.

4 Step by Step Cha bang ang special

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Cha bang ang special pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Bahan yang perlu kita ada.
  2. Mula kita masukkan gula perang ke dalam kuali kita ia selama 3 minit sehingga ia cair dan kita masukkan ais ketul dalam cawan dan kemudian masukkan gula perang.
  3. Dan susu cair tadi dan biji selasih dan Last kita masukkan cincau.
  4. Taraaa da siap... Sangat la mudah untuk kita buat. Selamat mencuba.

Cha Bang Ang menu yg popular di Thailand. Previous. Подтвердить метки. Отмена. [rus sub] bts - bang bang con. See more ideas about Cute outfits, Fashion, Country outfits. Collection by Celia. • Видео Cha Bang Ang TERBAIK канала Sejuta Ringgit Channel. Also tak faham cha bang ang ni.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Cha bang ang special ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!