Home

Resepi Peria Katak Goreng Rangup Mudah 5 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Peria Katak Goreng Rangup di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Peria Katak Goreng Rangup yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Peria Katak Goreng Rangup - resepipouler.com

3 Ingredients of Resepi Peria Katak Goreng Rangup

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Peria Katak Goreng Rangup ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 3 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Peria katak.
  2. Sedia - Tepung kentucky segera (asli/pedas).
  3. Sedia - Minyak masak (untuk menggoreng).

5 Cara Membuat Peria Katak Goreng Rangup

Dah ada 3 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Peria Katak Goreng Rangup pula. Simple saja cuma 5 langkah.

  1. Sediakan bahan-bahan, potong dua peria katak kemudian keluarkan biji agar tidak terasa pahit bila digoreng..
  2. Basuh bersih kemudian hiris nipis peria katak atau boleh juga disagat..
  3. Kemudian ditapis agar tiada air untuk mengekalkan kerangupan peria bila digoreng nanti. Sementara itu panaskan minyak masak di dalam kuali..
  4. Sirakan peria katak yang telah dihiris halus dengan tepung goreng kentucky. Pastikan semua peria disalut tepung. Kemudian gorengkan dlm minyak yang betulĀ² panas, pastikan digoreng tenggelam minyak yang banyak..
  5. Tapiskan untuk tos minyak dan siap untuk dihidangkan..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Peria Katak Goreng Rangup ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!