Home

Resepi Agar-agar Milo Mudah 5 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Agar-agar Milo di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Agar-agar Milo yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Agar-agar Milo - resepipouler.com

5 Ingredients of Resepi Agar-agar Milo

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Agar-agar Milo ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Agar-agar tali 1 paket.
  2. Sedia 10 - sdm serbuk milo.
  3. Sedia 2 - sdm serbuk koko (optional).
  4. Sedia 1/4 tin - susu pekat manis.
  5. Sedia 1/2 tin - susu cair.

2 Cara Memasak Agar-agar Milo

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Agar-agar Milo pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Didihkan 2L air, masukkan susu pekat, susu cair, milo, serbuk koko. Kacau & masukkan agar-agar. Kacau sampai agar2 hancur..
  2. Masukkan dalam bekas & sejukkan dalam peti ais..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Agar-agar Milo ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!