Home

Resepi Sayur Bendi 3 minit Mudah 1 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Sayur Bendi 3 minit di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Sayur Bendi 3 minit yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Sayur Bendi 3 minit - resepipouler.com

1 Bahan - Bahan Resepi Sayur Bendi 3 minit

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Sayur Bendi 3 minit ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 1 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 400 gm - bendi.

5 Cara - Cara Sayur Bendi 3 minit

Dah ada 1 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Sayur Bendi 3 minit pula. Simple saja cuma 5 langkah.

  1. Basuh dulu bendi bersih bersih. Lepas dah potong, jangan basuh ya. Nanti bendi berlendir.
  2. Potong pangkal dan hujan bendi..
  3. Potong bendi kepada dua atau tiga bahagian. Kalau boleh, pastikan sama panjang untuk masak sekata. Tapi, saya potong tak sama panjang sangat. Nak cepat ;-)..
  4. Letakkan bendi dalam bekas kaca bertutup. Panaskan dalam microwave selama 3 minit. Yeay, bendi dah lembut. Siap masak..
  5. Saya suka makan sayur bendi ini, dengan Ayam Goreng Krup Krap dan cili padi. Sedaaaaaaap !.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Sayur Bendi 3 minit ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!