Home

Resepi Air Bendi Mudah 2 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Air Bendi di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Air Bendi yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Air Bendi - resepipouler.com

2 Bahan - Bahan Resepi Air Bendi

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Air Bendi ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 2 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 4 batang - bendi.
  2. Sedia 2 - mug air panas.

3 Cara - Cara Air Bendi

Dah ada 2 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Air Bendi pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Bersihkan Bendi dan potong-potongkan kecil lalu masukkan ke dalam mangkuk yang berisi air panas. Tutupkan mangkuk. Simpan semalaman..
  2. Esok pagi masukkan air bendi ke dalam 2 mug..
  3. Air Bendi siap untuk di minum. Selamat mencuba guys..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Air Bendi ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!