Home

Resepi Susu Soya Badam Cepat 3 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Susu Soya Badam di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Susu Soya Badam yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Susu Soya Badam - resepipouler.com

3 Bahan - Bahan Resepi Susu Soya Badam

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Susu Soya Badam ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 3 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 70 gm - serbuk badam.
  2. Sedia 5 - sudu besar gula melaka @kabung,skip kalau susu soya dah manis.
  3. Sedia 1 liter - susu soya.

1 Cara Memasak Susu Soya Badam

Dah ada 3 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Susu Soya Badam pula. Simple saja cuma 1 langkah.

  1. Sediakan semua bahan dan campurkan semua bahan masak api sederhana sehingga mendidih,setelah mendidih,tutup api dan tapis habuk badam dan sedia dihidangkan. habuk badam jangan buang tau boleh buat pancakes untuk anak2 😘.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Susu Soya Badam ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!