Home

Cara Memasak Red Velvet Ice Cream Float Cepat 5 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Red Velvet Ice Cream Float di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Red Velvet Ice Cream Float yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Red Velvet Ice Cream Float - resepipouler.com

5 Bahan - Bahan Resepi Red Velvet Ice Cream Float

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Red Velvet Ice Cream Float ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - 🍦 300gm biskut marie Munchys - di patah2kan.
  2. Sedia - 🍦 1 1/2 cwn non dairy whipping cream.
  3. Sedia - 🍦 pewarna merah, biru & kuning.
  4. Sedia - 🍦 4 sudu bsr marjerin/butter.
  5. Sedia - 🍦 1 sudu teh red velvet emulco.

4 Cara Penyediaan Red Velvet Ice Cream Float

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Red Velvet Ice Cream Float pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Pukul non dairy whipping cream hingga kental. Simpan di dlm peti ais dulu.
  2. Blend biskut marie hingga halus. Cairkan marjerin/butter bersama 2 sudu teh pewarna merah. Tuang ke dlm biskut dgn red velvel emulco sekali. Blend semula hingga warna sebati dgn biskut.
  3. Bahagikan fresh krim kpd 4 bahagian. Masing2 di campur dgn pewarna merah, biru & kuning. Satu bahagian di biarkan putih. Masukkan ke dlm piping bag.
  4. Picit krim putih dulu ke dlm cup. Di ikuti dgn biskut. Lapis2kan langkah yg sama hingga 3/4 penuh cup. Picit pula krim biru. Akhir sekali, picit krim kuning menjadi bentuk bulan & bintang. Simpan di dlm peti ais. Sedap di makan sejuk2.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Red Velvet Ice Cream Float ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!