Home

Cara Memasak Apam susu pelangi Mudah 1 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Apam susu pelangi di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Apam susu pelangi yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Apam susu pelangi yang gebu dan lembut untuk minum petang. Apam susu pelangi yang gebu dan lembut untuk minum petang. Ramai jugak yang share resepi yang sama dengan kejayaan apam masing-masing.

Apam susu pelangi - resepipouler.com Sedap juga berbuka nanti nikmati apam. Biasa apam kampung jadi kegemaran dan sekarang apam Jadi untuk memenuhi perut sekeluarga dengan menu Apam susu & apam susu cheese untuk. Hari-hari nampak rakan-rakan di FB dok tayang apam susu masing-masing.

6 Ingredients of Resepi Apam susu pelangi

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Apam susu pelangi ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 6 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 cawan - gula kastor.
  2. Sedia 4 - biji telur gred B.
  3. Sedia 1 - sb ovalet.
  4. Sedia 1 - sk asen vanilla.
  5. Sedia 4 - sb susu pekat.
  6. Sedia 2 cawan - tepung gandum.

Gebu-gebu semuanya. buatkan hati ni tak tertahan untuk mencuba. Antaranya, apam beras, apam eno dan apam susu. Bahan - bahan untuk membuat resepi apam susu gebu ini mudah didapati, antaranya adalah telur, susu pekat manis dan esen vanilla. Apam Pelangi. [email protected] sedap dimakan begitu saje atau makan dengan kelapa parut yang diletak garam skit.

1 Cara - Cara Apam susu pelangi

Dah ada 6 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Apam susu pelangi pula. Simple saja cuma 1 langkah.

  1. Telur, gula, ovalet, asen putar sehingga kembang... Lepas tu masuk kan susu pekat... Lepas tu masuk kan tepung... Kemudian bahan tadi dibagi 2... Terpulang nak letak warna ape... Lepas tu masuk dlm acuan (lompang) berselang seli... Dan lepas tu kukus selama 10 minit....

Apam Susu Gebu Pelangi Resepi Mudah dan Sedap. Sebut sahaja tentang apam susu, terbayang tekstur lembut yang sesuai dicicah bersama air ketika bersarapan ataupun minum petang. A wide variety of pam flocculant apam options are available to you, such as classification, usage, and type. Pengertian Susu Susu adalah cairan bergizi berwarna putih yang dihasilkan oleh kelenjar susu mamalia betina. KOMPAS.com - Susu berbasis tumbuhan menjadi salah satu alternatif pengganti susu sapi.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Apam susu pelangi ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!