Home

Cara Membuat Kudap citrus Enak 2 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Kudap citrus di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Kudap citrus yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Оно же Citrus maxima, Citrus grandis, пуммела и шеддок - в честь капитана Шеддока, который привёз семена помело в Вест-Индию (на Барбадос) с Малайского архипелага в XVII веке. Citrus+: (シトラス+(プラス) Shitorasu Purasu?) are extra chapters of Citrus manga. Citrus +. Продолжение манги «Citrus». Цитрус.

Kudap citrus - resepipouler.com

2 Bahan - Bahan Resepi Kudap citrus

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Kudap citrus ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 2 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 - biji lemon.
  2. Sedia 2 - sudu besar gula pasir.

4 Cara Membuat Kudap citrus

Dah ada 2 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Kudap citrus pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Sediakan bahan..
  2. Hiris nipis nipis buah lemon..
  3. Taburkan gula dan gaul sebati..
  4. Simpan seketika didalam peti sejuk. Siap untuk hidangan..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Kudap citrus ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!