Home

Cara Memasak Tropical Sunrise Mudah 3 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Tropical Sunrise di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Tropical Sunrise yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Tropical Sunrise - resepipouler.com

4 Bahan - Bahan Resepi Tropical Sunrise

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Tropical Sunrise ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 3 - sudu besar Lemon Squash + 3 cawan air.
  2. Sedia - I paket nata de Coco.
  3. Sedia 1 - sudu kecil biji selasih-rendam dengan air panas.
  4. Sedia - Secukup ais batu.

3 Cara Memasak Tropical Sunrise

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Tropical Sunrise pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Siapkan bahannya..
  2. Campurkan semua bahan di bekas yang sesuai. Dikacau rata. Rasa kalau terlalu manis tambah airnya......Akhir sekali letakkan ketulan ais..
  3. Dah siap!....Boleh dihidangkan. Selamat mencuba..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Tropical Sunrise ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!