Home

Cara Memasak Penkek Poket Tanpa Gluten & Vegan - Menggunakan Sandwich Maker Cepat 5 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Penkek Poket Tanpa Gluten & Vegan - Menggunakan Sandwich Maker di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Penkek Poket Tanpa Gluten & Vegan - Menggunakan Sandwich Maker yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Penkek Poket Tanpa Gluten & Vegan - Menggunakan Sandwich Maker - resepipouler.com

5 Ingredients of Resepi Penkek Poket Tanpa Gluten & Vegan - Menggunakan Sandwich Maker

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Penkek Poket Tanpa Gluten & Vegan - Menggunakan Sandwich Maker ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 140 g (1 cawan) - tepung Bread, Batter & Beyond.
  2. Sedia 1 1/2 cawan - santan ATAU air suam.
  3. Sedia 1 - sudu kecil cuka epal ATAU jus perahan limau/lemon.
  4. Sedia 2 - sudu besar minyak.
  5. Sedia - Jem ATAU sekaya ATAU sos coklat sebagai inti.

4 Cara Penyediaan Penkek Poket Tanpa Gluten & Vegan - Menggunakan Sandwich Maker

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Penkek Poket Tanpa Gluten & Vegan - Menggunakan Sandwich Maker pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Pasangkan sandwich maker dan lenserkan minyak sekiranya perlu..
  2. Bancuh semua bahan sampai sebati. Adunan akan menjadi pekat sedikit, tapi masih boleh dituang. Sekiranya terlampau pekat, tambahkan air sedikit demi sedikit..
  3. Tuangkan sedikit adunan, letakkan inti dan tutup dengan adunan. Kepit penutup seperti membuat sandwich biasa dan biarkan sehingga lampu hijau menyala. Sekiranya adunan kelihatan tak berapa masak, tutup semula dan biarkan sehingga masak..
  4. Sedia dihidang panas-panas..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Penkek Poket Tanpa Gluten & Vegan - Menggunakan Sandwich Maker ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!