Home

Cara Membuat Jus Detox Sedap 4 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Jus Detox di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Jus Detox yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Jus Detox - resepipouler.com

4 Bahan - Bahan Resepi Jus Detox

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Jus Detox ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 3/4 - biji nanas.
  2. Sedia - Celery - ikut suka berapa banyak nak letak.
  3. Sedia 1/2 - biji lemon - boleh buang kulit utk elak pahit.
  4. Sedia 1/2 - biji air perahan lemon.

3 Cara Memasak Jus Detox

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Jus Detox pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Sediakan bahan2 yang diperlukan..
  2. Kisar menggunakan sebaiknya processor yg mengasingkan pati dan hampas supaya kita dpt khasiat sepenuhnya, sbb kisaran ini tidak digalakkan menggunakan air..
  3. Siap untuk diminum..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Jus Detox ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!