Home

Cara Membuat Virgin Mary (mocktail) #PhopPercuma Mudah 2 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Virgin Mary (mocktail) #PhopPercuma di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Virgin Mary (mocktail) #PhopPercuma yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Virgin Mary (mocktail) #PhopPercuma - resepipouler.com

10 Ingredients of Resepi Virgin Mary (mocktail) #PhopPercuma

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Virgin Mary (mocktail) #PhopPercuma ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 10 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia 1 tin - jus tomato campbell.
 2. Sedia 1 - biji lemon.
 3. Sedia 1/2 - sk sos tobasco.
 4. Sedia 1/2 - sk sos worchestershire.
 5. Sedia Sedikit - garam.
 6. Sedia - Ais batu yang mencukupi.
 7. Sedia - Hiasan.
 8. Sedia - ******.
 9. Sedia potong - Lemon.
 10. Sedia Batang - saderi.

2 Cara Membuat Virgin Mary (mocktail) #PhopPercuma

Dah ada 10 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Virgin Mary (mocktail) #PhopPercuma pula. Simple saja cuma 2 langkah.

 1. SediakAn gelas. Masukkan ais batu. Tuang jus tomato. Perahkan sedikit lemon. Sos tobasco dan wochestershire. Sedikit garam..
 2. Potong memanjang batang saderi. Kalau boleh panjang dari gelas yang dihidangkan. Kegunaan untuk mengacau jus sambil dimakan sekali(yummeh) 🥰. Potongan wedges lemon di sangkut tepi gelas. Virgin mary is done!.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Virgin Mary (mocktail) #PhopPercuma ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!