Home

Cara Membuat Citrus Ice Tea Enak 3 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Citrus Ice Tea di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Citrus Ice Tea yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Citrus Ice Tea - resepipouler.com

5 Bahan - Bahan Resepi Citrus Ice Tea

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Citrus Ice Tea ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 200 ml - Air Teh.
  2. Sedia 75 ml - Air Gula/Gula Pasir.
  3. Sedia 1 - biji Lemon.
  4. Sedia 2 - biji Limau nipis.
  5. Sedia - Secukupnya Ais batu.

3 Cara Membuat Citrus Ice Tea

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Citrus Ice Tea pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Sediakan semua bahan-bahan.
  2. Tuangkan air gula, air teh, perahkan jus lemon dan Limau Nipis, kacau sebati. Tambahkan Ais batu dan hirisan lemon dan Limau Nipis sebagai hiasan. Dah siap....
  3. Selamat mencuba dan semoga berjaya 😘😘😘.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Citrus Ice Tea ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!