Home

Resepi Teh Hijau Madu Sedap 1 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Teh Hijau Madu di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Teh Hijau Madu yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Teh hijau mengandung molekul antioksidan epigallocatechin gallate (EGCG). Tambahkan soda kue dan madu ke mangkuk, untuk membuatnya menyerupai pasta. Teh hijau yang dicampur dengan madu tidak hanya membuat kamu rileks, namun minuman ini mampu meningkatkan fungsi otak kamu.

Teh Hijau Madu - resepipouler.com Utamanya adalah teh hijau yang dicampur madu. Di saat usia semakin tua tulang akan rentan terhadap pengeroposan (osteoporosis) oleh karena itu dengan meminum teh campur madu dapat. Bingung memilih teh hijau yang bagus untuk diet dan juga kesehatan?

4 Ingredients of Resepi Teh Hijau Madu

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Teh Hijau Madu ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 - Uncang Teh Hijau.
  2. Sedia 2 - Sudu besar Madu.
  3. Sedia 1 - Hiris Lemon.
  4. Sedia 1 cawan - Air panas.

Yuk coba salah satu merk teh hijau Jika ingin menggunakan pemanis, maka lebih disarankan untuk menggunakan madu murni. Bahan teh hijau bisa dengan Anda membelinya. Banyak produk teh hijau yang ditawarkan di toko-toko. Teh hijau bisa terasa nikmat atau terlalu pahit saat diminum.

1 Cara Penyediaan Teh Hijau Madu

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Teh Hijau Madu pula. Simple saja cuma 1 langkah.

  1. Masukan air panas kedalam cawan letak uncang Teh biar dalam 5 minit baru asingkan teh.masukan madu kacau akhir sekali masukan hirisan lemon kedalam siap.

Teh Hijau dan Madu. source: pexels.com. Madu memiliki peran yang begitu baik untuk perawatan wajah. Gunakan kedua bahan secukupnya, kemudian dapat di oleskan secara langsung pada seluruh. Minuman Teh Jeruk Madu - Berikut ini adalah beberapa cara membuat Teh Jeruk Madu. Kandungan Madu sendiri sebenarnya didominasi oleh gula dan beberapa senyawa lain.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Teh Hijau Madu ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!