Home

Resepi ♡Apam Kuala Kangsar @ Apam Pasang♡ Cepat 6 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi ♡Apam Kuala Kangsar @ Apam Pasang♡ di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan ♡Apam Kuala Kangsar @ Apam Pasang♡ yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

♡Apam Kuala Kangsar @ Apam Pasang♡ - resepipouler.com

6 Bahan - Bahan Resepi ♡Apam Kuala Kangsar @ Apam Pasang♡

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat ♡Apam Kuala Kangsar @ Apam Pasang♡ ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 6 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia - ♡bahan♡.
 2. Sedia 1 cawan - tapai nasi.
 3. Sedia 1 cawan - gula halus.
 4. Sedia 2 cawan - air.
 5. Sedia 3 cawan - tepung beras.
 6. Sedia 1 - sudu besar baking powder.

8 Cara - Cara ♡Apam Kuala Kangsar @ Apam Pasang♡

Dah ada 6 bahan di atas? Mari tengok cara membuat ♡Apam Kuala Kangsar @ Apam Pasang♡ pula. Simple saja cuma 8 langkah.

 1. ♡CARA♡ ------------- ▶blenderkan tapai nasi, gula dan air 1/2 cawan.. Blend hingga sebati.. masukkan tepung beras juga baking powder kedalam bekas... Gaul rata..
 2. ▶masukkan bahan yang diblender tadi.. Gaul sebati.. kemudian masukkan air (1 1/2 cawan) kedalam adunan.. Gaul lagi hingga sebati.. kemudian perap dlm 3 @ 4. Jam...
 3. ▶layurkan daun pisang terlebih dahulu.. potong daun pisang ikut acuan bulat yg nk digunakan....
 4. ▶masukkan adunan kedalam loyang.. Kemudian kukus selama 15 minit @ hingga masak...
 5. ▶siap.. Potong lebihan daun pisang supaya kuih nampak kemas... Bole la dihidangkan...
 6. .
 7. .
 8. .

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi ♡Apam Kuala Kangsar @ Apam Pasang♡ ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!