Home

Resepi Sun Dried Lemon Sedap 1 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Sun Dried Lemon di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Sun Dried Lemon yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Sun Dried Lemon - resepipouler.com

1 Ingredients of Resepi Sun Dried Lemon

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Sun Dried Lemon ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 1 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 2 - biji lemon.

3 Cara Membuat Sun Dried Lemon

Dah ada 1 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Sun Dried Lemon pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Lemon dibasuh bersih dah dilap kering.Hiris nipis dan dibuang biji..
  2. Susun atas rak jaring.Jemur di bawah cahaya matahari sehingga kering.Jangan lupa terbalikkan sisi supaya kering rata.(proses ini memakan beberapa hari bergantung pada cuaca).
  3. Simpan dalam balang bertutup.Untuk kekalkan aromanya yang segar, simpan didalam peti sejuk..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Sun Dried Lemon ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!