Home

Cara Membuat Lemon Suam Enak 1 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Lemon Suam di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Lemon Suam yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Lemon Suam - resepipouler.com

2 Bahan - Bahan Resepi Lemon Suam

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Lemon Suam ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 2 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 cawan - air suam.
  2. Sedia 2 potong - hirisan lemon.

1 Step by Step Lemon Suam

Dah ada 2 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Lemon Suam pula. Simple saja cuma 1 langkah.

  1. Tuang air ke dalam cawan, Masukkan hirisan lemon. Sebelum minum, perahkan hirisan lemon berkenaan. Kacau sebati dan minum (saya tidak guna gula / madu di dalam hidangan air lemon / limau yang saya minum). Tujuannya untuk mendapatkan rasa dan khasiat sitrus sepenuhnya. Selamat mencuba 😊.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Lemon Suam ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!