Home

Resepi Limau Lemon Madu Panas Enak 4 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Limau Lemon Madu Panas di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Limau Lemon Madu Panas yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Limau Lemon Madu Panas - resepipouler.com

4 Ingredients of Resepi Limau Lemon Madu Panas

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Limau Lemon Madu Panas ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 3 - hiris Lemon.
  2. Sedia 4 - biji Limau Kasturi.
  3. Sedia 1 - sudu besar Madu.
  4. Sedia 1 cawan - Air Panas.

1 Cara Membuat Limau Lemon Madu Panas

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Limau Lemon Madu Panas pula. Simple saja cuma 1 langkah.

  1. Perah 2 hiris lemon dan 3 biji limau ke dalam cawan. Campurkan air panas. Masukkan lebihan hirisan lemon & limau (hiris nipis) tadi. Tunggu air suam kemudian campurlan madu. Sedia diminum..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Limau Lemon Madu Panas ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!