Home

Resepi Sparkling Blue Lemon Mint Sedap 10 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Sparkling Blue Lemon Mint di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Sparkling Blue Lemon Mint yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Sparkling Blue Lemon Mint - resepipouler.com

10 Bahan - Bahan Resepi Sparkling Blue Lemon Mint

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Sparkling Blue Lemon Mint ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 10 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia 1 - biji lemon (dihiris sedikit dan baki diperah).
 2. Sedia 1 botol (400 ml) - air Mountain Dew Blue Shock.
 3. Sedia 1 - biji limau nipis.
 4. Sedia 2 - biji limau kasturi.
 5. Sedia 5 - sudu besar gula putih.
 6. Sedia 4 - tangkai daun pudina(daun sahaja).
 7. Sedia 1/3 botol (1.5 L) - Sprite.
 8. Sedia 300 ml - Air masak/Coway.
 9. Sedia 100 ml - Air panas.
 10. Sedia - Ais batu secukupya.

2 Cara Memasak Sparkling Blue Lemon Mint

Dah ada 10 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Sparkling Blue Lemon Mint pula. Simple saja cuma 2 langkah.

 1. Larutkan air gula dengan air panas. Perah lemon, limau nipis dan kasturi dalam larutan air gula(guna penapis untuk buang biji dan serat2). Kacau bagi sebati..
 2. Untuk hidangan(cadang 5-10minit sebelum makan/berbuka), tuang bancuhan atas dalam jug/balang. Tuang air Blue Shock dan masukan ais separuh balang. Masukan Sprite dan air masak. Akhir sekali masukan daun pudina dan kacau hingga nyaman. Siap!.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Sparkling Blue Lemon Mint ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!