Home

Resepi Dried Lemon Slice Enak 3 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Dried Lemon Slice di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Dried Lemon Slice yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Dried Lemon Slice - resepipouler.com

3 Bahan - Bahan Resepi Dried Lemon Slice

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Dried Lemon Slice ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 3 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 2 - biji lemon.
  2. Sedia - baking paper.
  3. Sedia - loyang.

5 Step by Step Dried Lemon Slice

Dah ada 3 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Dried Lemon Slice pula. Simple saja cuma 5 langkah.

  1. Lemon dibasuh dan dikeringkan. kemudian hiris nipis nipis dengan menggunakan pisau yang tajam..
  2. Kemudian alaskan dengan baking paper dan susun di atas loyang. keadaan lemon saya tak berapa nipis kerana anak dara sibuk juga nak tolong potong. jadi mama dia redho sajalah..
  3. Kemudian bakar dalam suhu 100 darjah celcius selama 4 jam (bergantung kepada oven masing masing). setiap 1 jam terbalikkan supaya lemon tadi kering dgn sekata..
  4. Beginilah hasilnya apabila telah kering sepenuhnya..
  5. Siap. boleh dibuat minum dan dibuat props untuk photography. jimat kan 😁.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Dried Lemon Slice ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!