Home

Resepi Ayam Masak Merah Without Cili Kering & Bawang Merah Mudah 0 Langkah

Delicious, fresh and tasty.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Ayam Masak Merah Without Cili Kering & Bawang Merah di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Ayam Masak Merah Without Cili Kering & Bawang Merah yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Ayam Masak Merah Without Cili Kering & Bawang Merah - resepipouler.com

11 Bahan - Bahan Resepi Ayam Masak Merah Without Cili Kering & Bawang Merah

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Ayam Masak Merah Without Cili Kering & Bawang Merah ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 11 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia - Chicken Wing.
 2. Sedia 2 - Biji Bawang Besar.
 3. Sedia 6 Ulas - Bawang Putih.
 4. Sedia 2 - Biji Tomato.
 5. Sedia - Sos Cili.
 6. Sedia - Sos Tomato.
 7. Sedia - Serbuk Kunyit.
 8. Sedia - Garam.
 9. Sedia - Air.
 10. Sedia - Gula.
 11. Sedia - Minyak Masak.

0 Cara Memasak Ayam Masak Merah Without Cili Kering & Bawang Merah

Dah ada 11 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Ayam Masak Merah Without Cili Kering & Bawang Merah pula. Simple saja cuma 0 langkah.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Ayam Masak Merah Without Cili Kering & Bawang Merah ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!