Home

Resepi Teh 🍋Lemon Pudina Cepat 4 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Teh 🍋Lemon Pudina di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Teh 🍋Lemon Pudina yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Teh 🍋Lemon Pudina - resepipouler.com

7 Ingredients of Resepi Teh 🍋Lemon Pudina

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Teh 🍋Lemon Pudina ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 7 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia 3 biji - Uncang teh.
 2. Sedia 50 ml - Madu.
 3. Sedia 300 ml - Air panas.
 4. Sedia 2 biji - Lemon (diperah).
 5. Sedia 10 biji - Daun pudina.
 6. Sedia 1 biji - Lemon (dipotong bulat).
 7. Sedia Secukup rasa - Ais batu.

4 Instructions Teh 🍋Lemon Pudina

Dah ada 7 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Teh 🍋Lemon Pudina pula. Simple saja cuma 4 langkah.

 1. Masukkan ke dalam gelas, uncang teh dan air panas. Kemudian kacau sehingga air teh berwarna agak pekat. Tambahkan madu, kemudian kacau rata. Ketepikan.
 2. Potong dan perah 2 biji lemon. Ketepikan.
 3. Masukkan ke dalam teko atau jag atau pitcher, air teh, jus lemon, daun pudina diperah sedikit (supaya aromanya keluar), kemudian kacau rata..
 4. Tambahkan ais dan potongan lemon. Teh Lemon Pudina sedia untuk dihidangkan. Nikmatilah...😚😚😚.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Teh 🍋Lemon Pudina ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!