Home

Resepi Teh Lemon Serai Sedap 6 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Teh Lemon Serai di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Teh Lemon Serai yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Teh Lemon Serai - resepipouler.com

6 Bahan - Bahan Resepi Teh Lemon Serai

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Teh Lemon Serai ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 6 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 2 - uncang teh.
  2. Sedia 1 - btng serai.
  3. Sedia 1 - bj lemon diperah airnya.
  4. Sedia 1 liter - air.
  5. Sedia - Madu secukupnya.
  6. Sedia Daun - mint secukupnya.

3 Cara - Cara Teh Lemon Serai

Dah ada 6 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Teh Lemon Serai pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Sediakan bahan2..
  2. Rebus uncang teh bersama serai hingga mendidih dan keluar pati serai. Tutup api. Biarkan suam..
  3. Tuang teh ke dalam gelas kemudian tambahkan air lemon secukupnya, madu secukupnya, hirisan lemon dan daun mint. Sedia dinikmati..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Teh Lemon Serai ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!