Home

Cara Memasak Limangkon Ice Lemon Tea Mudah 5 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Limangkon Ice Lemon Tea di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Limangkon Ice Lemon Tea yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Limangkon Ice Lemon Tea - resepipouler.com

5 Bahan - Bahan Resepi Limangkon Ice Lemon Tea

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Limangkon Ice Lemon Tea ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 100 ml - teh bunga.
  2. Sedia 2 - sudu besar biji buah markisa (jamba fruit).
  3. Sedia 2 - hiris lemon.
  4. Sedia 1 - tangkai daun pudina segar.
  5. Sedia - Ais secukupnya.

2 Cara Membuat Limangkon Ice Lemon Tea

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Limangkon Ice Lemon Tea pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Korek biji buah markisa dan dimasukkan ke dalam gelas. Tambahkan teh bunga. Masukkan hirisan lemon dan daun pudina segar..
  2. Masukkan ais secukupnya. Nikmatinya dalam keadaan sejuk utk merasai kenikmatan air masam-masam manis. Cubalah!.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Limangkon Ice Lemon Tea ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!