Home

Cara Membuat Air Lemon Detox Sedap 2 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Air Lemon Detox di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Air Lemon Detox yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Air Lemon Detox - resepipouler.com

5 Ingredients of Resepi Air Lemon Detox

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Air Lemon Detox ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1/2 - biji lemon.
  2. Sedia 1 - inci halia.
  3. Sedia 1 batang - serai.
  4. Sedia 2 cawan - air.
  5. Sedia 1 - sdk madu.

2 Step by Step Air Lemon Detox

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Air Lemon Detox pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Sediakan bahan bahan, tumbuk kasar halia dan serai..
  2. Masukkan 2 cawan air, lemon, serai dan halia, masak sehingga mendidih. Setelah mendidih, tapiskan ia dan boleh diminum, letak sedikit gula atau madu jika suka.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Air Lemon Detox ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!