Home

Cara Memasak Teh Lemon Halia Madu Enak 5 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Teh Lemon Halia Madu di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Teh Lemon Halia Madu yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Teh Lemon Halia Madu - resepipouler.com

5 Bahan - Bahan Resepi Teh Lemon Halia Madu

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Teh Lemon Halia Madu ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 - uncang teh.
  2. Sedia 2 cawan - air.
  3. Sedia 3 - hiris halia.
  4. Sedia - Perahan jus lemon.
  5. Sedia 1 - sudu besar madu atau secukupnya.

1 Cara - Cara Teh Lemon Halia Madu

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Teh Lemon Halia Madu pula. Simple saja cuma 1 langkah.

  1. Rebus uncang teh dan halia hingga mendidih. Tapis ke dalam jug, masukkan madu dan perahan jus lemon sesuai selera. Boleh di nikmati panas atau dingin.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Teh Lemon Halia Madu ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!