Home

Cara Membuat Apam Nasi Simple Sedap 4 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Apam Nasi Simple di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Apam Nasi Simple yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Ramadhan Kareem everyone! give a try to this recipe to make your iftar more meaningful today ! Ternyata, tidak begitu sulit untuk membuat Apem dari Nasi. Selain enak, kita dapat memanfaatkan sisa nasi yang ada.

Apam Nasi Simple - resepipouler.com Kalau saya masak nasi ayam simple dan sedap je hari ni. Sekali harung je.tak perlu fikir lauk-lauk lain dah. Maklumlah hari jumaat di utara ni anak-anak tak sekolah.

7 Ingredients of Resepi Apam Nasi Simple

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Apam Nasi Simple ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 7 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 cawan - nasi semalam.
  2. Sedia 1 cawan - gula - boleh kurangkan.
  3. Sedia 1 cawan - tepung beras- ayak.
  4. Sedia 1 cawan - tepung gandum - ayak.
  5. Sedia 1 cawan - air.
  6. Sedia 1 - sk yis mauripan.
  7. Sedia Sedikit - pewarna.

Senang, masak siap-siap tinggalkan. "Haih, banyak pulak nasi lebih dalam periuk ni. Takkan nak buat nasi goreng lagi. Boringlah… Tapi kalau nak dibuang sayang. Apa lagi menu menarik boleh buat dengan nasi lebih ni ya?". simple web builder.

4 Cara - Cara Apam Nasi Simple

Dah ada 7 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Apam Nasi Simple pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Kisar halus nasi, gula, yis dgn air..
  2. Kemudian masuk tepung gandum gandum dan tepung beras dan blend dgn bahan td..
  3. Tuang semua bahan ke dalam bekas dan perap selama 1 jam sehingga bahan tersebut naik dan kembang. Kacau sekejap..
  4. Masuk ke dalam loyang dna kukus selama 15-20 minit. Utk pasti apam dah masak, cucuk dgn lidi. Jika apam x melekat, bermakna apam dah masak..

Correo institucional @senati.pe para estudiantes e Instructores. Resepi apam nasi kukus gebu atau nama lain kue apam nasi eno apam nasi gebu. Apam nasi in the house uolls Mudah je untuk disediakan. Selamat mencuba resepi apam nasi kukus yang best sangat ciciah dengan kelapa parut. Apam nasi sedap dimakan sebagai camilan pagi mahupun petang.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Apam Nasi Simple ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!