Home

Cara Memasak Agar-agar Sirap Selasih dengan koktail buah #phoPbyLiniMohd #menuberbuka Enak 4 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Agar-agar Sirap Selasih dengan koktail buah #phoPbyLiniMohd #menuberbuka di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Agar-agar Sirap Selasih dengan koktail buah #phoPbyLiniMohd #menuberbuka yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Agar-agar Sirap Selasih dengan koktail buah #phoPbyLiniMohd #menuberbuka - resepipouler.com

6 Ingredients of Resepi Agar-agar Sirap Selasih dengan koktail buah #phoPbyLiniMohd #menuberbuka

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Agar-agar Sirap Selasih dengan koktail buah #phoPbyLiniMohd #menuberbuka ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 6 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 18 gm - Agar- agar tali.
  2. Sedia 4 - cwn air.
  3. Sedia 80 gm - gula.
  4. Sedia 2 - sb biji selasih (rendam semalaman).
  5. Sedia Daun - pandan.
  6. Sedia - Koktail buah.

4 Instructions Agar-agar Sirap Selasih dengan koktail buah #phoPbyLiniMohd #menuberbuka

Dah ada 6 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Agar-agar Sirap Selasih dengan koktail buah #phoPbyLiniMohd #menuberbuka pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Sediakan bahan bahan..
  2. Rebus agar agar tali dengan air yg disukat. Biarkan larut betul betul. Sesudah larut, baru masukkan daun pandan dan gula. Kacau bagi larut. Selepas itu masukkan selasih yang direndam ke dalam adunan. Bahagikan adunan kepada dua bahagian..
  3. Guna loyang [email protected], lapik plastik. Tuang adunan yang pertama ke dalam loyang. Kemudian tuang buah buah koktail ke dalam dan susunkan bg serata. Ketepikan sebentar untuk mengeras. Sementara itu adunan ke dua masukkan 1sb sirap rose. Bila adunan pertama terasa keras sedikit, cucuk2 permukaan dengan garfu dan tuang perlahan adunan sirap rose. Biarkan sejuk semalAman sebelom dipotong..
  4. Agar agar is done! Selamat mencuba yer!😊.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Agar-agar Sirap Selasih dengan koktail buah #phoPbyLiniMohd #menuberbuka ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!