Home

Resepi Air Asam Telur Cepat 7 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Air Asam Telur di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Air Asam Telur yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Air Asam Telur - resepipouler.com

7 Ingredients of Resepi Air Asam Telur

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Air Asam Telur ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 7 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia 5 - biji cili burung.
 2. Sedia 1/2 - inci belacan.
 3. Sedia 1/2 - inci asam jawa.
 4. Sedia 1 - biji limau kasturi di ambil airnya.
 5. Sedia - Gula garam secukupnya.
 6. Sedia 1/2 cawan - air.
 7. Sedia 3 - biji telur.

4 Cara - Cara Air Asam Telur

Dah ada 7 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Air Asam Telur pula. Simple saja cuma 4 langkah.

 1. Picitkan cili, belacan, asam jawa bersama air..
 2. Masukkan gula serta garam juga perahkan limau kasturi.
 3. Telur di rebus kemudian di kupas dan di cincang..
 4. Masukkan telur yg di cincang ke dalam air asam tadi. Air asam telur ini di makan bersama pucuk daun letup yang di rebus telebih dahulu. Selamat mencuba....

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Air Asam Telur ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!