Home

Cara Memasak Coconut Shake dengan Aiskrim Coklat #level20 Sedap 4 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Coconut Shake dengan Aiskrim Coklat #level20 di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Coconut Shake dengan Aiskrim Coklat #level20 yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Coconut Shake dengan Aiskrim Coklat #level20 - resepipouler.com

5 Bahan - Bahan Resepi Coconut Shake dengan Aiskrim Coklat #level20

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Coconut Shake dengan Aiskrim Coklat #level20 ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 - biji buah kelapa muda.
  2. Sedia 1/2 tin - susu sejat /susu cair.
  3. Sedia 3 - sudu besar susu pekat.
  4. Sedia 1 cubit - garam.
  5. Sedia 1 - cup aiskrim coklat.

4 Cara Membuat Coconut Shake dengan Aiskrim Coklat #level20

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Coconut Shake dengan Aiskrim Coklat #level20 pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Bahan2:.
  2. Masukkan semua bahan dalam blender dan kisar separa halus..
  3. Kemudian tuang dalam gelas dan tambah aiskrim dipermukaan gelas..
  4. Siap!.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Coconut Shake dengan Aiskrim Coklat #level20 ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!