Home

Resepi Laici Asam Boi maratonraya#minuman#minggu2 Cepat 6 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Laici Asam Boi maratonraya#minuman#minggu2 di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Laici Asam Boi maratonraya#minuman#minggu2 yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Laici Asam Boi maratonraya#minuman#minggu2 - resepipouler.com

6 Bahan - Bahan Resepi Laici Asam Boi maratonraya#minuman#minggu2

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Laici Asam Boi maratonraya#minuman#minggu2 ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 6 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 botol - air putih biasa.
  2. Sedia 5 - biji asam boi.
  3. Sedia 1 - tangkai daun pudina - diramas2.
  4. Sedia 1 - biji limau nipis - di hiris nipis.
  5. Sedia 1 tin - laychee - ambil buahnya.
  6. Sedia - Ais secukupnya.

2 Instructions Laici Asam Boi maratonraya#minuman#minggu2

Dah ada 6 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Laici Asam Boi maratonraya#minuman#minggu2 pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Masukkan air di dalam jug. Letakkan asam boi dan biarkan sekejap sehingga asam boi kembang. Masukkan limau nipis dan daun pudina. Masukan ais dan lychee..
  2. Biarkan sejuk. Sedia untuk di minum..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Laici Asam Boi maratonraya#minuman#minggu2 ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!