Home

Resepi Aiskrim Potong Kacang Merah & Jagung Cepat 9 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Aiskrim Potong Kacang Merah & Jagung di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Aiskrim Potong Kacang Merah & Jagung yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Aiskrim Potong Kacang Merah & Jagung - resepipouler.com

5 Bahan - Bahan Resepi Aiskrim Potong Kacang Merah & Jagung

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Aiskrim Potong Kacang Merah & Jagung ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia 500 g - Tepung Creamer.
 2. Sedia 1 L - Susu Cair/Susu Segar.
 3. Sedia 125 g - Gula.
 4. Sedia 1 tin - Kacang Merah (Kidney Beans bkn Baked Beans).
 5. Sedia 1 tin - Jagung * (jka k0rg tak mnat antra kcang mrah/jgung blh je.

9 Cara Membuat Aiskrim Potong Kacang Merah & Jagung

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Aiskrim Potong Kacang Merah & Jagung pula. Simple saja cuma 9 langkah.

 1. Bhn2: 500g Tepung Creamer 1L Susu Cair/Susu Segar 125g Gula 1 tin Kacang Merah (Kidney Beans bkn Baked Beans) 1 tin Jagung * (jka k0rg tak mnat antra kcang mrah/jgung blh je buat 1 adunan utk 1 prisa)..
 2. .
 3. → Bla dah sbati bhgikn kpd 2 bkas plstik sma rata. → Biarkn sjuk dhlu bru msukkn ke dlm peti ais (bhgian sjuk beku) dlm 4/5jam (3/4 beku)..
 4. → Smntara tu blehlh t0skn kcang mrah dan jgung. * (blend/lnyek kcang mrah dan jgung tpi jgn smpai hncur lmat ye ✌)..
 5. → Rpa adunan aiskrim yg jdi stgh beku..
 6. .
 7. (Aiskrim P0t0ng Jagung). → step yg sma dgn adunan Aiskrim P0t0ng Kacang Merah tdi..
 8. .
 9. Taadaa… dah blh hdangkn ✌ tbur skit cklat rice….

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Aiskrim Potong Kacang Merah & Jagung ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!