Home

Resepi Agar-agar Soya Laici Cepat 5 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Agar-agar Soya Laici di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Agar-agar Soya Laici yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Agar-agar Soya Laici - resepipouler.com

5 Bahan - Bahan Resepi Agar-agar Soya Laici

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Agar-agar Soya Laici ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 20 gram - agar-agar tali.
  2. Sedia 500 ml - air.
  3. Sedia 7 sudu makan - gula perang.
  4. Sedia 1 tin - laici.
  5. Sedia 800 ml - susu soya.

5 Cara Penyediaan Agar-agar Soya Laici

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Agar-agar Soya Laici pula. Simple saja cuma 5 langkah.

  1. Sediakan bahan-bahan. Kak Lat guna susu soya ni.
  2. Larutkan agar-agar dengan air. Bila dah larut, masukkan gula perang. Masak hingga gula hancur..
  3. Kemudian, masukkan laici beserta airnya sekali. Boleh asingkan sikit buah laici untuk hiasan. Masukkan pula susu soya. Kacau sebati. Masak hingga mendidih dengan api kecil. Sentiasa dikacau. Siap..
  4. Masukkan agar-agar ke dalam bekas yang digemari. Sejukkan..
  5. Sedia dihidangkan. Selamat mencuba. 😊.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Agar-agar Soya Laici ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!