Home

Cara Memasak Bandung Cincau Laici Enak 3 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Bandung Cincau Laici di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Bandung Cincau Laici yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Bandung Cincau Laici - resepipouler.com

5 Bahan - Bahan Resepi Bandung Cincau Laici

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Bandung Cincau Laici ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 tin - laici.
  2. Sedia 1 botol - ais kerim soda.
  3. Sedia 1 - mangkuk cincau.
  4. Sedia 1 kotak - susu bandung dutch lady.
  5. Sedia - Ketul ais secukupnya.

3 Cara Penyediaan Bandung Cincau Laici

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Bandung Cincau Laici pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Sediakan bahan dan jag.
  2. Tuang susu bandung 1 kotak ke dalam jag.masukkan cincau yang sudah dicincang.masukkan 1 tin laici sekali dgn jusnya..
  3. Masukkan ais kerim soda.Sejukkan minuman di dalam peti ais.dan boleh lah dihidangkan apabila berbuka puasa nanti..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Bandung Cincau Laici ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!