Home

Cara Membuat Sea Bird’s Nest Winter Melon Agar Drink Mudah 5 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Sea Bird’s Nest Winter Melon Agar Drink di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Sea Bird’s Nest Winter Melon Agar Drink yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Hi YouTube friends , this is my first YouTube video on how to make Coral Seaweed drinks ( Sea Bird Nest ). Coral Seaweed is a type of drinks that comes. I won't lie, the label scared me.

Sea Bird’s Nest Winter Melon Agar Drink - resepipouler.com A wide variety of seaweed sea bird nest options are available to you, such as variety, product type, and certification. Bird's nest soup is good for you, but it doesn't come cheap. Grab some bird's nest or collagen bird's nest from us!

4 Ingredients of Resepi Sea Bird’s Nest Winter Melon Agar Drink

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Sea Bird’s Nest Winter Melon Agar Drink ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 - kiub Winter Melon Sea Bird’s Nest Agar.
  2. Sedia 250 ml - Air (letak 500ml kalau tak nak texture jelly).
  3. Sedia - Optional.
  4. Sedia 1 - genggam Ais.

Bird's nest health values appeared in one Chinese medical classic at least three hundred years ago. BOTTLED BIRD'S NESTS are a modern innovation of a classic delicacy. Along with shark's fin, dried abalone and premium sea cucumber, bird's nests are frequently on the menu at exclusive banquets. The Chinese Seafood Bird Nest is a seafood lover's delight, often served at Chinese restaurants specializing in Cantonese cuisine.

5 Cara - Cara Sea Bird’s Nest Winter Melon Agar Drink

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Sea Bird’s Nest Winter Melon Agar Drink pula. Simple saja cuma 5 langkah.

  1. Didihkan air.
  2. Ambil satu kiub dan keluarkan dari plastim.
  3. Masukkan ke dalam air dan kacau sampai semua larut.
  4. Tutup api dan biarkan sejuk.
  5. Boleh minum terus panas-panas, atau letak ais. Kalau nak texture jelly, biarkan selama 15-30 minit dalam fridge.

Cooked in a white sauce similar to say, a Moo Goo Gai Pan, the contents of the bird's nest are stir-fried with decoratively cut, colorful fresh vegetables, and aromatic. Great recipe for A Hungry Frog-Shaped Melon Bowl Dessert. It's easy to do anytime, but especially during the cold winter and spring months! Jet-setting off to a beautiful beach somewhere isn't always an option though. Bird nest Malaysia price, harga; Price list of Malaysia Bird nest products from sellers on Lelong.my. (FROM USA) MEWTOGO Large Size Bird Snuggle Hut Nest- Winter Warm Plush Birds N.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Sea Bird’s Nest Winter Melon Agar Drink ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!