Home

Resepi Hazelnut Marble Burnt Cheese Cake Cepat 8 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Hazelnut Marble Burnt Cheese Cake di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Hazelnut Marble Burnt Cheese Cake yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Hazelnut Marble Burnt Cheese Cake - resepipouler.com

8 Bahan - Bahan Resepi Hazelnut Marble Burnt Cheese Cake

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Hazelnut Marble Burnt Cheese Cake ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 8 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 250 gm - Tatura Cheese Cake.
  2. Sedia 3 - biji telur.
  3. Sedia 1/2 cawan - gula castor.
  4. Sedia 2 - sudu besar tepung gandum.
  5. Sedia 1 - sudu kecil vanila.
  6. Sedia 125 ml - whipping cream.
  7. Sedia 1 - sudu besar perahan air lemon.
  8. Sedia 3 - sudu besar hazelnut spread.

5 Instructions Hazelnut Marble Burnt Cheese Cake

Dah ada 8 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Hazelnut Marble Burnt Cheese Cake pula. Simple saja cuma 5 langkah.

  1. Sediakan bahan-bahan yang diperlukan.
  2. Ambil 2 keping baking paper untuk alas bekas pembakar. Pastikan tidak bocor. Boleh letak tepi dulu.
  3. Masukkan tatura cheese cake, telur, tepung gandum, gula, vanila, perahan air lemon dan whipping cream ke dalam bahan pengisar. Kisar hancur dan sebati dan bahagikan kepada 2 mangkuk agar sama banyak. Masukkan hazelnut spread kedalam 1 mangkuk.
  4. Cedukkan 1 senduk kecil secara selang seli ke dalam dulang pembakar yang telah dialaskan dengan baking paper. Kemudian guna chopstick untuk melorek mengikut citarasa.
  5. Kemudian bakar di dalam air fryer suhu 180 darjah selama 30 minit. Suhu dan masa adalah bergantung kepada Air fryer masing-masing. Simpan dalam peti sejuk dahulu jika ingin rasa lebih sedap😋.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Hazelnut Marble Burnt Cheese Cake ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!